FinD - Novice - Geoplin z Gazpromom v podpis nove petletne pogodbe o dobavi zemeljskega plina
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.4.2018

Geoplin z Gazpromom v podpis nove petletne pogodbe o dobavi zemeljskega plina

Ljubljana, 12. aprila (STA) - Predsednik uprave Geoplina Boštjan Napast in glavna direktorica družbe Gazprom Export Elena Burmistrova bosta v petek podpisala novo petletno pogodbo o dobavi plina. Podpisu bodo prisostvovali tudi namestnik predsednika uprave družbe Gazprom Aleksander Medvedev, zunanji minister Karl Erjavec in ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev.

"Družba Geoplin je konec leta 2017, v okviru predvidenega časovnega načrta, uspešno zaključila pogajanja o dobavi zemeljskega plina za obdobje 2018-2022 z dobaviteljem Gazprom Export. Pogodba v višini 600 milijonov kubičnih metrov na leto bo Geoplinu omogočila nadaljevanje zanesljive oskrbe slovenskih kupcev z zemeljskim plinom," so navedli v Geoplinu.

Slovenski Geoplin že dolgo uspešno sodeluje z ruskim Gazpromom. Slovenska in ruska stran naj bi po neuradnih informacijah medijev pričakovali, da bo ta tako politično kot gospodarsko pomembna pogodba podpisana že ob februarskem obisku ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v Sloveniji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar