FinD - Novice - Nadzorniki NLB o revidiranem lanskem poslovanju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.4.2018

Nadzorniki NLB o revidiranem lanskem poslovanju

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Nadzorni svet NLB bo na današnji seji obravnaval revidirane poslovne rezultate skupine in banke za lani. Ti naj bi bili rekordni: skupina naj bi po neuradnih podatkih ustvarila 220 milijonov evrov dobička, matična banka pa 190 milijonov evrov.

Nadzorni svet NLB je poslovanje skupine NLB v lanskem letu obravnaval v začetku marca. Za razliko od dosedanje prakse banka rezultatov ni javno objavila, napovedala je, da bo revidirane rezultate sporočila najpozneje do konca aprila.

Država bi si lahko letos kot 100-odstotna lastnica NLB za lansko poslovanje obetala rekordno visoke dividende - ki so lani za predlansko poslovanje znašale 63,8 milijona evrov, predlani pa za leto prej 43,8 milijona evrov - a je to pod vprašaj postavilo nerešeno vprašanje hrvaških deviznih varčevalcev.

S tem vprašanjem oz. kako zaščiti državno premoženje v NLB na Hrvaškem se ukvarja ustavna komisija DZ, ki bi rada zaustavila s hrvaške strani morebiten rubež premoženja NLB na Hrvaškem ali vsaj v tretjih državah. Poslanske skupine imajo do opoldne čas, da predlagajo ustavnopravne strokovnjake za imenovanje v strokovno skupino, ki za ustavno komisijo oblikuje ustavnopravno sprejemljive rešitve.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar