FinD - Novice - Evropske borze blizu izhodišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.4.2018

Evropske borze blizu izhodišč

Frankfurt/Pariz/London, 12. aprila (STA) - Osrednji indeksi na evropskih borzah se uvodoma držijo blizu izhodišč. Popustil je optimizem, povezan s spravnimi besedami kitajskega predsednika Xi Jinpinga v zvezi s trgovino, v ospredje pa je stopila zaskrbljenost zaradi zaostrovanja konflikta v Siriji.

Okoli 9.30 je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,01 odstotka nad izhodiščem. Na drugi strani se je CAC 40 v Parizu zniževal za 0,02 odstotka, v Frankfurtu pa je bil DAX 0,11 odstotka v minusu. Podobno je bilo tudi stanje na londonski borzi, kjer se je FTSE 100 držal 0,06 odstotka nižje kot ob zaključku trgovanja v sredo.

Evro se je pocenil. Na borzi v Frankfurtu je bilo treba zjutraj za en evro odšteti 1,2358 dolarja, kar je malo pod sredino zaključno vrednostjo. Evropska centralna banka je referenčni tečaj v sredo postavila pri 1,2384 dolarja.

V sredo je ameriška centralna banka objavila zapiske zadnjega zasedanja, na katerem so člani odbora za odprti trg soglasno podprli dvig ključne obrestne mere. Informacija o enotnosti članov odbora je podprla vrednost dolarja.

Azijske borze so medtem končale negativno. Tokijska borza je izgubila dobro desetinko odstotka, hongkonška 0,8 odstotka in šanghajska 0,9 odstotka. V Sydneyju je bil minus 0,2-odstoten, v Singapurju pa 0,3-odstoten.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar