FinD - Novice - Svet UKC Ljubljana potrdil sanacijski program in poročilo za lani
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.4.2018

Svet UKC Ljubljana potrdil sanacijski program in poročilo za lani

Ljubljana, 11. aprila (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes potrdil poročilo o poslovanju UKC v preteklem letu in obravnaval sanacijski program ter ga ocenil kot primernega za potrditev na ministrstvu za zdravje. S sprejemom finančnega načrta pa bodo počakali do potrditve sanacijskega na ministrstvu.

Predsednik sveta UKC Ljubljana Jože Golobič je v izjavi medijem ob robu današnje seje sveta dejal, da je UKC v tekočem poslovanju pridelal 33,5 milijona evrov minusa, a zaradi finančne injekcije v višini 80 milijonov evrov so na papirju ustvarili 46,4 milijona evrov plusa.

Podrobnosti poslovanja v lanskem letu ter podrobnosti sanacijskega programa bo sanacijska uprava UKC predstavila na četrtkovi novinarski konferenci.

Je pa Golobič danes dejal, da je načrt, da bi UKC v četrtem letu sanacije posloval uravnoteženo. Program vsebuje več kot 600 ukrepov tako na nivoju UKC kot posameznih klinik.

UKC bo sedaj poslal sanacijski program sanacijskemu odboru, ta pa ga bo predložil v potrditev ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc. Čeprav je bil sprva rok, do katerega morajo bolnišnice v sanaciji predložiti sanacijski program odboru, konec marca, pa so po besedah Golobiča ta rok predstavili na 16. april.

Ko bo na ministrstvu potrjen sanacijski program, bo svet UKC tudi potrdil finančni načrt. Tega so sicer danes obravnavali in se z njim seznanili. A ga lahko glede na interventni zakon o sanaciji bolnišnic potrdijo šele po končni potrditvi sanacijskega programa, je pojasnil Golobič.

Finančni načrt za letos sicer predvideva 15 milijonov evrov minusa ob tem, da bodo imeli pet odstotkov višje prihodke. Za dva odstotka nameravajo znižati stroške materiala, za štiri odstotke znižati stroške storitev, po drugi strani pa se bodo stroški dela povečali za dobrih 5,5 odstotka, je povedal Golobič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar