FinD - Novice - Za direktorja ptujske bolnišnice prispele štiri vloge
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

Za direktorja ptujske bolnišnice prispele štiri vloge

Ptuj, 11. aprila (STA) - Na razpis za novega direktorja ptujske bolnišnice so do predvidenega roka, ki se je iztekel konec prejšnjega tedna, prispele štiri vloge. Kot je za STA povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, je razpisna komisija prispele vloge že odprla, tri so bile popolne, enega od kandidatov pa so pozvali k dopolnitvi.

Pahor je še pojasnil, da bodo v skladu z zakonom o upravnem postopku počakali na odgovor kandidata, ki so ga pozvali, da dopolni vlogo, nato bo tričlanska razpisna komisija svet zavoda pozvala k čim prejšnji izvedbe seje, na kateri bodo potekale osebne predstavitve potrjenih kandidatov.

Kandidati, ki jih zanima štiriletni mandat vodenja omenjenega zavoda, so morali skupaj z vlogo oddati program dela in razvoja bolnišnice ter vsa dokazila o izpolnjevanju pogojev. Kot predvideva razpis, naj bi bili o izbiri obveščeni v 30 dneh po njegovi objavi.

Sedanjemu direktorju Andreju Levaniču se je mandat sicer iztekel 14. marca, a je svet zavoda postopek objave javnega razpisa začel šele dva dneva pred tem, saj se je na vladni strani zavlekla potrditev njenih predstavnikov v svetu zavoda.

Levanič, ki trenutno bolnišnico vodi kot v. d. direktorja, je pred objavo razpisa napovedal vnovično kandidaturo, ali jo je tudi vložil, pa kljub preverjanju STA doslej še ni potrdil.

Ptujska bolnišnica je ob koncu leta zabeležila skoraj 4,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki, a zgolj po zaslugi interventnega zakona, ki so ga bile za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov deležne tudi ostale slovenske bolnišnice.

V skladu s tem je bolnišnici pripadlo dobrih 6,1 milijona evrov, brez te finančne injekcije pa bi leto 2017 sklenila s skoraj 1,7 milijona evrov izgube. Bolnišnica, ki bo po zadnjih informacijah iz vlade vendarle dočakala gradnjo urgentnega centra, je tako zdaj v celoti likvidna, pokrila je velik del nakopičene pretekle izgube, svoje obveznosti pa poravnava tekoče.

Za četrtek je sicer sklicana seja sveta zavoda, na kateri pa, vsaj glede na dnevni red, o imenovanju direktorja še ne bodo odločali. Med drugim bodo potrjevali finančni načrt zavoda za letos ter sanacijski program bolnišnice.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar