FinD - Novice - Cene nafte ostajajo na visokih ravneh
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

Cene nafte ostajajo na visokih ravneh

Singapur, 11. aprila (STA) - Grožnja z ameriškim vojaškim posredovanjem v Siriji še naprej vzdržuje cene nafte na visokih ravneh, pa čeprav so se v današnjem trgovanju nekoliko znižale. Trgovci z nafto rahlo znižanje cen pojasnjujejo z novimi znaki o visoki ponudbi nafte na ameriškem trgu.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena maja, se je do opoldneva po singapurskem času v elektronskem trgovanju na borzi v New Yorku pocenila za 18 centov na 65,33 dolarja za 159-litrski sod. Junijske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se v Londonu pocenile za 33 centov na 70,71 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Zasebni inštitut API je v nasprotju s pričakovanji sporočil, da so se zaloge surove nafte prejšnji teden v ZDA povečale za 1,76 milijona sodov. Uradne podatke bo ameriško ministrstvo za energetiko objavilo danes, običajno pa ne odstopajo bistveno od tistih, ki jih objavi API.

V torek se je nafta občutno podražila. Še posebej je bila visoka rast cene nafte brent, in sicer za dva dolarja in pol nad 70 dolarjev in za nekaj časa celo nad 71 dolarjev. Za podražitev so poskrbele spravljive besede kitajskega voditelja Xi Jinpinga v trgovinskem sporu z ZDA, zardi česar so si vlagatelji vnovič drznili poseči po nekoliko bolj tveganih naložbah, med katere sodi tudi nafta.

Poleg tega je tiskovna agencija Bloomberg sklicujoč se na zanesljive vire poročala, da Savdska Arabija vidi cene nafte pri 80 dolarjih za sod. Če to drži, utegne priti ali do zmanjšanja trenutnega obsega proizvodnje ali pa do podaljšanja trenutne ureditve.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar