FinD - Novice - Za najboljši startup s področja trajnostne energije 30.000 evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

Za najboljši startup s področja trajnostne energije 30.000 evrov

Ljubljana, 11. aprila (STA) - Startupi iz 24 srednjeevropskih držav imajo še do 19. aprila čas, da se prijavijo na tekmovanje Powerup, katerega osrednji temi sta energija in čista tehnologija, prijaviti pa se je mogoče tudi z nekaterimi drugimi rešitvami. Zmagovalni startup bo prejel 30.000 evrov, drugo- in tretjeuvrščena rešitev pa 10.000 oz. 5000 evrov.

Kot so prek družbe Montel Energetika sporočili iz vodilnega podjetniškega pospeševalnika na področju čiste energije v Evropi Innoenergy, ki organizira tekmovanje, sta njegovi osrednji temi energija in čista tehnologija. Prijaviti se je mogoče tudi z rešitvami na področjih mobilnosti, kibernetske varnosti in pametnih mest ter tehnologij za omejevanje izpustov škodljivih prašnih delcev.

Avtorji najzanimivejših projektov bodo poleg prejema denarne nagrade povabljeni v pospeševalnik Highway, "skupnost znanja in inovacij EIT InnoEnergy", ki podjetniškim ekipam nudi financiranje v višini do 150.000 evrov.

Po besedah regijskega direktorja Innoenergy za srednjo Evropo Jakuba Milerja imajo tako najboljši udeleženci tekmovanja priložnost črpati njihovo edinstveno strokovno znanje in izkušnje. "Od drugih podjetij, ki vlagajo v startupe, se razlikujemo po tem, da jim ne nudimo zgolj financiranja, temveč projekte tudi podpiramo vse do začetka trženja," je poudaril.

Nudijo jim storitve, povezane z razvojem timskega dela, usposabljanjem, spremljanjem in mentorstvom. "Poleg tega lajšamo dostop do zunanjih finančnih institucij, pomagamo v sodelovanju z mrežami tveganega kapitala in se tudi sami vključimo v razvoj izdelka. Sodelujemo namreč z raziskovalnimi inštituti in univerzami, zato lahko v projekt vključimo inženirje in strokovnjake z različnih področij," je dodal.

Na lanskem tekmovanju si je mesto v pospeševalniku s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius, ki je v sodelovanju s Kemijskim inštitutom razvila katalizator, ki poveča moč vodikove gorilne celice za 2,2-krat toliko, kot so to zmožni ostali izdelki na trgu. Nižji so tudi stroški izdelave takšnega katalizatorja, saj za izdelavo potrebuje manj platine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar