FinD - Novice - Nizozemski solastniki zapustili družbo Aerodrom Maribor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

Nizozemski solastniki zapustili družbo Aerodrom Maribor

Maribor, 10. aprila (STA) - Družba SHS Aviation, ki je prek Aerodroma Maribor najemnik mariborskega letališča, ima od konca marca novega lastnika. Kot je razvidno iz spletne strani Ajpesa, je delež nizozemske družbe SHS Aviation BV prevzela družba Villa 1, ki je sicer v lasti kitajskega sodirektorja Aerodroma Maribor Lingkun Menga.

SHS Aviation je sicer tudi lastnik družbe SHS Villa Mari, ki upravlja z apartmajskimi hišami pod Pohorjem, v večinski lasti pa ima še družbo RTS Media, ki izdaja brezplačnik in oddaja istoimenski televizijski program v Mariboru.

Kot piše časnik Večer, je Lingkun Meng mlajši član družine Meng, ki ima več podjetij tudi na Kitajskem, najbolj vpliven pa je njegov stric. V Sloveniji gradijo še stanovanjsko naselje - menda za prihodnje kitajske delavce na letališču Maribor -, tik ob avtocesti v občini Rače-Fram.

Časnik ob tem dodaja, da se postavlja vprašanje, kako bodo lastniške spremembe vplivale na sodelovanje z letalsko družbo VLM Airlines, ki po novem nima več skupnega lastnika z Aerodromom Maribor in s tem verjetno ne potrebe in želje leteti iz Maribora.

Verjetno se bodo bolj skušali navezati na sodelovanje s Kitajsko, za neposredne medkontinentalne lete iz Maribora na Kitajsko pa bodo potrebovali podaljšanje mariborske letalske steze z 2500 metrov na vsaj 3200 in spremembo državnega prostorskega načrta, ki pa verjetno do konca leta še ne bo potrjena, še piše spletna stran Večera.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar