FinD - Novice - DVK za organizacijo ponovljenega glasovanja o drugem tiru 3,8 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

DVK za organizacijo ponovljenega glasovanja o drugem tiru 3,8 milijona evrov

Ljubljana, 10. aprila (STA) - Vlada je danes Državni volilni komisiji (DVK) za ponovno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki bo 13. maja, iz proračunske rezervacije prerazporedila 3,8 milijona evrov.

Kot so po seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve sporočili iz urada vlade za komuniciranje, bo ministrstvo za finance sredstva razporedilo v finančni načrt DVK, ker komisija teh sredstev ni imela predvidenih in jih tudi ni mogla predvideti ob pripravi proračuna.

Volivci bodo sicer o zakonu o drugem tiru še drugič odločali 13. maja. Prvo glasovanje, ki se ga je po podatkih DVK udeležilo 20,55 odstotka volilnih upravičencev, je potekalo 24. septembra. Zakon je tedaj podprlo 53,47 odstotka vseh, ki so veljavno glasovali, proti pa jih je glasovalo 46,47 odstotka.

Izid prvega referenduma je na ustavnem sodišču izpodbijal njegov pobudnik Vili Kovačič, ki je med drugim izpostavljal, da je bila vlada v prvi kampanji v privilegiranem položaju, saj je za kampanjo porabljala proračunska sredstva.

Vrhovni sodniki so mu deloma pritrdili in sledili mnenju ustavnih sodnikov, da lahko vlada proračunska sredstva porablja le, če volivce o zadevi temeljito in stvarno obvešča oz. mora volivce seznaniti tudi s tveganji, ki bi jih zakon prinesel.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar