FinD - Novice - Brdo bo gostilo prvi evropski blockchain vrh
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2018

Brdo bo gostilo prvi evropski blockchain vrh

Ljubljana, 11. aprila (STA) - Na Brdu pri Kranju bo danes prvi evropski blockchain vrh, ki ga pripravljajo združenje Blockchain Alliance Europe, slovenska vlada in podjetje ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji. Med osrednjimi govorci bo soustanovitelj platforme Ethereum Joseph Lubin.

Z nagovorom bo dogodek odprl predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. V Sloveniji se bo ob tej priložnosti mudila tudi evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel.

Osrednji nagovor bo pripadel Lubinu, soustanovitelju Ethereuma. Mednarodni govorci in udeleženci bodo nato na panelih razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za to tehnologijo in prve javne ponude kriptožetonov (ICO) ter možnostih za financiranje evropskih podjetij z omenjenega področja.

V Sloveniji je vse več uspešnih podjetij, ki implementirajo rešitve tehnologije veriženja podatkovnih blokov v prakso. Tako Slovenija kot Evropa želita biti med vodilnimi v svetu na področju te tehnologije, k uresničenju te vizije pa naj bi pripomogel tudi evropski vrh, poudarjajo v Blockchain Alliance Europe.

"Ena od največjih težavi blockchain industrije je odsotnost koherentne in nedvoumne tržne regulacije," so poudarili pred dogodkom. Cilj evropskega vrha je zato okrepiti sodelovanje med vplivneži iz vrst podjetij in vlad v odprti razpravi o problemih.

Blockchain Alliance Europe je neprofitno gospodarsko interesno združenje pravnih oseb, ki razvijajo in implementirajo tehnologijo veriženja blokov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar