FinD - Novice - Swiss Re: Katastrofe lani povzročile za rekordnih 144 milijard dolarjev zavarovanih škod
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2018

Swiss Re: Katastrofe lani povzročile za rekordnih 144 milijard dolarjev zavarovanih škod

Zürich, 10. aprila (STA) - Naravne nesreče ter nesreče, ki jih je povzročil človek, so lani povzročile za 337 milijard dolarjev (272,6 milijarde evrov) gospodarske škode. Kot je objavila švicarska pozavarovalnica Swiss Re, je bilo lani za rekordnih 144 milijard dolarjev zavarovanih škod, samo orkani Harvey, Irma in Maria so jih povzročili za 92 milijard dolarjev.

Vodja sektorja za nesreče pri Swiss Re Martin Bertogg je ob objavi poročila opozoril, da morajo biti zavarovalnice v prihodnje pripravljene na več let pogostejših in močnejših orkanov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Swiss Re so izpostavili tudi, da so lani zabeležili rekordno število gozdnih požarov, ki so povzročili za 14 milijard dolarjev škode. Največjo so zabeležili v ZDA in Kanadi, prav tako so visoke temperature in močan veter poskrbeli za nenadzorovane požare na Portugalskem.

AFP še poroča, da je več zavarovalnic poročalo o globokih finančnih izgubah, ki so povezane z lanskimi naravnimi nesrečami. Skupaj so nesreče povzročile za 337 milijard dolarjev gospodarske škode, kar je skoraj še enkrat več kot leta 2016, so še zapisali v Swiss Re.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar