FinD - Novice - Thermana Laško lani z 1,2 milijona evrov dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2018

Thermana Laško lani z 1,2 milijona evrov dobička

Laško, 10. aprila (STA) - Thermana Laško je lani izboljšala poslovanje. Ustvarila je 21,3 milijona evrov prihodkov oz. 1,6 milijona evrov več kot v 2016, dobiček pa povečala za slabih 250.000 evrov na 1,2 milijona evrov dobička, je povedal prvi mož družbe Samo Fakin, ki je prejšnji teden nadzornikom predlagal sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

Fakin se je Thermano, ki jo je vodil od septembra 2016, odločil zapustiti iz osebnih razlogov. Nadzorni svet bo o njegovem predlogu za sporazumno prekinitev odločal na seji prihodnji teden. "Thermano Laško zapuščam v odlični kondiciji in z zelo dobrim poslovanjem," je dejal za STA. Glede prihodnjih korakov se ni izjasnil, je pa dejal, da se kakšnih izvršilnih funkcij bržkone ne bo več šel.

Za letos v Thermani načrtujejo prihodke v višini 21,5 milijona evrov, a Fakin meni, da jih bodo presegli. Kot je še dejal, Thermana sicer posluje skladno z načrtom finančnega prestrukturiranja.

Thermana se je v velikih težavah znašla leta 2014, kljub temu pa po navedbah časnika Delo vsi še danes niso prepričani, da je bila sploh insolventna. Zaradi skupščine avgusta 2014, na kateri so delničarji potrjevali letno poročilo, ki je izkazovalo znatno znižanje vrednosti nepremičnin, sledila pa je prisilna poravnava, nekateri nekdanji delničarji s tožbo zahtevajo ugotovitev ničnosti skupščinskih sklepov.

Delničarji so v prisilni poravnavi ostali brez vsega, večinska lastnika Thermane, ki je lani zaposlovala okoli 480 ljudi, pa je danes DUTB.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar