FinD - Novice - Delavci Premogovnika Velenje na zborih o aktualnem dogajanju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2018

Delavci Premogovnika Velenje na zborih o aktualnem dogajanju

Velenje, 10. aprila (STA) - V Premogovniku Velenje bodo od danes do vključno petka izvedli več zborov delavcev, na katerih bo poslovodstvo zaposlenim predstavilo poslovanje podjetja, delavci pa se bodo seznanili tudi z aktualnim dogajanjem. Na zborih se bodo delavci po navedbah poslovodstva lahko tudi opredelili do opozorilne stavke, napovedane za 17. april.

Stavkovni odbor Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije (SDRES), ki povezuje manjši del zaposlenih v skupini, je za 17. april napovedal dveurno opozorilno stavko v delu Premogovnika Velenje in v delu družbe HTZ. Ocenjuje namreč, da doslej s socialnim dialogom niso dosegli želenega. V SDRES pričakujejo, da se bo stavke udeležilo najmanj 600 zaposlenih v Premogovniku Velenje in HTZ.

Medtem v Sindikatu pridobivanja energetskih surovin Slovenije, ki povezuje okoli 70 odstotkov zaposlenih v skupini Premogovnik Velenje, napovedane opozorilne stavke ne podpirajo in z vodstvoma družb nadaljujejo pogajanja o še odprtih zahtevah.

Tudi v poslovodstvu Premogovnika Velenje poudarjajo, da se o zahtevah, ki poleg SDRES zadevajo tudi druge socialne partnerje v skupini Premogovnik Velenje, poslovodstvo še vedno pogaja in dogovarja v okviru skupnih pogajanj za spremembo podjetniških in panožnih kolektivnih pogodb. Napovedano stavko pa razumejo "kot ponovno netenje nemira med zaposlenimi in v javnosti".

Zaposleni v Premogovniku Velenje se bodo na prvem zboru zbrali danes ob 5.30, zbor pa bo potekal v rumeni dvorani upravne zgradbe premogovnika. Nato so v sredo napovedani trije zbori delavcev, v četrtek štirje in nato še en zbor delavcev v petek. Zbori delavcev bodo potekali ob različnih urah in znotraj delovnega časa, tako da bo vanje vključenih okoli 1300 zaposlenih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar