FinD - Novice - Ta teden četrta izmenjava zaposlenih med javno upravo in podjetji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2018

Ta teden četrta izmenjava zaposlenih med javno upravo in podjetji

Ljubljana, 09. aprila (STA) - V okviru Partnerstva za spremembe, ki ga vodita ministrstvo za javno upravo in ameriška gospodarska zbornica AmCham Slovenija, ta teden že četrto leto zapored potekajo izmenjave zaposlenih med organi javne uprave ter slovenskimi podjetji. V izmenjavah sodeluje 14 organov javne uprave z 39 zaposlenimi ter 39 podjetij s 13 zaposlenimi.

Letos poteka četrti krog Partnerstva za spremembe. Čeprav se program vsako leto nekoliko nadgrajuje in preoblikuje, so prav izmenjave med zaposlenimi stalnica, na kateri program temelji od samega začetka, so danes sporočili iz AmCham Slovenija in ministrstva za javno upravo.

Z izmenjavo želijo zaposlenim iz obeh, pregovorno kar nekoliko sprtih strani omogočiti pravi vpogled v delo "na drugem bregu", izkušnjo, ki bi pokazala, da so prepričanja, ki veljajo v javnosti, morda le neosnovani stereotipi. "In prav to se je pokazalo že v prvem letu. Tako zaposleni iz gospodarstva kot zaposleni iz javne uprave so ob menjavi delovnih mest presenečeni ugotavljali, da stvari niso čisto take, kot se govori," so navedli.

Med drugim so ugotovili, da se tudi v javni upravi dela, da stereotipi o prelaganju papirjev in pitju kavic še zdaleč ne držijo, da se eni od drugih lahko veliko naučijo, izmenjajo mnoge dragocene izkušnje in se na ta način bolje razumejo, gradijo zaupanje, izboljšajo odnose.

V četrtem krogu je partnerstvo za spremembe še razširilo svoje delovanje in odprlo vrata za vse, ki prepoznavajo pomen odgovornosti, inovativnosti in sodelovanja, so še dodali organizatorji izmenjave.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar