FinD - Novice - Novartis v prevzem ameriškega Avexisa
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2018

Novartis v prevzem ameriškega Avexisa

Zürich, 09. aprila (STA) - Švicarski farmacevtski velikan je napovedal nakup ameriške družbe Avexis, ki se ukvarja z gensko terapijo. Za nakup, ki sta ga že odobrili upravi obeh podjetij, bo Novartis odštel 8,7 milijarde dolarjev (7,1 milijarde evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Družba Avexis s sedežem v Illinoisu sodeluje v kliničnih študijah spinalne mišične atrofije. Gre za redko nevrodegenerativno bolezen, ki jo povzroča okvara enega gena. Kot je ob napovedanem nakupu poudaril izvršni direktor Novartisa Vas Narasimhan, prevzem ponuja izjemno priložnost za nov pristop k zdravljenju te bolezni.

Do napovedi prihaja manj kot dva tedna po tem, ko je Novartis sporočil, da bo za 13 milijard dolarjev prodal svoj delež v britanskem podjetju Glaxosmithkline. V farmacevtskem velikanu so namreč prepričani, da jim bo prodaja 36,5-odstotnega deleža omogočila nadaljnjo osredotočenost na razvoj osnovnega posla.

Novartis je sicer januarja sporočil, da je dobra lanska prodaja njihovih najbolj znanih zdravil pripeljala do močnih poslovnih rezultatov. Čisti dobiček se je povzpel za 15 odstotkov na 7,7 milijarde dolarjev, prihodki pa so zrasli a en odstotek na 49,1 milijarde dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar