FinD - Novice - Sviz za pomoč članici zbral 15.000 evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2018

Sviz za pomoč članici zbral 15.000 evrov

Ljubljana, 06. aprila (STA) - Člani Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so v humanitarni akciji za članico, ki ji je grozilo, da bo izgubila dom, zbrali 15.000 evrov. Denar so danes predali v Zgornjem Kocjanu blizu Radencev.

Zbrana sredstva bodo čistilki in njeni družini, ki se je znašla v nezavidljivem življenjskem položaju, pomagala pri odkupu hiše. Ta se je v okviru stečajne mase znašla na dražbi, so navedli v sporočilu za javnost.

Po njihovih navedbah gre za zadnjo od niza podobnih uspešnih humanitarnih organizacij, ki jih je že pripravil Sviz. Zgolj v zadnjem letu je sindikat za solidarnostne in finančne pomoči članom v stiski razdelil 65.910 evrov, so navedli. Poleg tega sindikat v humanitarne namene da vsa sredstva, ki jih na svojemu računu zbere od davčnih zavezancev iz naslova donacij 0,5 odstotka dohodnine.

Sindikat ima tudi Lizin zdravstveni sklad, prek katerega svojim članom ter njihovim družinskim članom, ki imajo zdravstvene težave, zagotavlja nujno potrebna sredstva. Članom namenja tudi subvencije za pridobitev ustrezne izobrazbe, njihovim otrokom pa enoletne štipendije za šolanje. Od začetka letošnjega leta pod okriljem Sviza deluje tudi blagajna vzajemne pomoči - Svizova čebelica, ki jo je sindikat vzpostavil v pomoč članicam in članom, ki prejemajo plačo, nižjo od 1500 evrov bruto, in zaidejo v finančne težave ter potrebujejo hitro pomoč, so še navedli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar