FinD - Novice - Kitajska v odzivu na novo Trumpovo napoved napovedala boj za vsako ceno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.4.2018

Kitajska v odzivu na novo Trumpovo napoved napovedala boj "za vsako ceno"

Peking, 06. aprila (STA) - Kitajska se je pripravljena proti ameriškemu protekcionizmu boriti "za vsako ceno", so sporočili iz Pekinga, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump napovedal za dodatnih 100 milijard dolarjev carin na kitajske izdelke. Kitajska noče trgovinske vojne, se je pa ne boji, so zatrdili.

"Če ameriška stran ne bo upoštevala ugovorov Kitajske in mednarodne skupnosti ter bo vztrajala pri unilateralizmu in trgovinskem protekcionizmu, se bo kitajska stran proti temu borila do konca, za vsako ceno," je po poročanju tujih tiskovnih agencij s sporočilu objavilo kitajsko ministrstvo za trgovino.

"Nočemo trgovinske vojne, se je pa ne bojimo," so dodali.

Trump je v četrtek napovedal, da bo proučil možnosti za uvedbo dodatnih carin za 100 milijard dolarjev kitajskih izdelkov.

Kot je dejal ob objavi seznama kitajskih izdelkov v vrednosti 50 milijard dolarjev, za katere se bodo po napovedih zvišale carine, je uradnikom proučitev te možnosti naročil "v luči nepoštenih kitajskih povračilnih ukrepov".

Nepričakovana poteza ameriškega predsednika bi lahko po poročanju agencij spodkopala prizadevanja ameriških in kitajskih trgovinskih uradnikov za umiritev napetosti in za dogovor, ki bi lahko odpravil konflikt, do katerega je prišlo po napovedi uvedbe ameriških carin na jeklo in aluminij ter povratnih ukrepov Kitajske s carinami na sveže sadje, svinjino in recikliran aluminij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar