FinD - Novice - Ponudbe za zemljišča v Podutiku in Rožni dolini za DUTB niso bile sprejemljive
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.4.2018

Ponudbe za zemljišča v Podutiku in Rožni dolini za DUTB niso bile sprejemljive

Ljubljana, 06. aprila (STA) - Ponudbe, ki so v okviru javnega vabila prispele za zemljišča v lasti DUTB v Rožni dolini in Podutiku v Ljubljani, niso bile sprejemljive, so STA povedali v DUTB. Zemljišča v Rožni dolini so naprodaj za skupno sedem milijonov evrov brez davka, zemljišče v Podutiku za 6,6 milijona evrov brez davka.

Prodaja v okviru vabila, prek katerega je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) od januarja do konca marca zbirala zavezujoče ponudbe za omenjena zemljišča, je tako končana, so pa zemljišča še vedno naprodaj, in sicer po enakih cenah, sedem milijonov in 6,6 milijona evrov brez davka.

DUTB v Rožni dolini prodaja kompleks 30 večinoma stavbnih zemljišč skupne površine 16.669 kvadratnih metrov, v Podutiku pa zemljišče na območju nekdanjega kamnoloma površine 44.511 kvadratnih metrov, namenjeno razvoju večstanovanjskih stavb.

V DUTB so februarja povedali, da je za obe zemljišči, v Rožni dolini in v Podutiku, treba sprejeti občinski podrobni prostorski načrt, število stanovanj pa bo odvisno od projekta investitorja. Obe zemljišči imata dovoljen razmeroma visok faktor izrabe zemljišč - to je razmerje med bruto tlorisno površino objekta (brez kleti) in površino zemljišča, namenjenega gradnji -, in sicer je pri zemljišču v Rožni dolini ta faktor 1,6, pri zemljišču v Podutiku pa 1,8.

DUTB je zemljišče kamnoloma pridobila iz stečaja družbe Cestno podjetje Ljubljana (CPL). Za ureditev območja kamnoloma Podutik sta leta 2009 CPL in družba Sago pripravila urbanistični natečaj. Kot je za časnik Dnevnik februarja povedal arhitekt Aleksander Ostan, ki je s sodelavci zmagal na natečaju, je območje po višini in značaju razdeljeno na dva dela. V enem delu je predvidena blokovna gradnja, v drugem pa terasasta stanovanja z zelenim strešnim vrtom in notranjimi atriji. Po idejni zasnovi je na območju predvidenih več kot 400 stanovanj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar