FinD - Novice - Na voljo evropska sredstva za poplavno varnost na območju Meže z Mislinjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.3.2018

Na voljo evropska sredstva za poplavno varnost na območju Meže z Mislinjo

Ljubljana, 30. marca (STA) - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za prvo fazo zagotovitve poplavne varnosti porečja Drave na območju Meže z Mislinjo. Za projekt v vrednosti 19 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 15 milijonov evrov.

Kot so danes sporočili iz omenjene vladne službe, je namen projekta zmanjšanje poplavne ogroženosti na območju Ravn, Prevalj in Dravograda.

Z načrtovanimi celostnimi ukrepi za izboljšanje poplavne varnosti ob Meži, Mislinji in Homšnici naj bi bila zagotovljena dolgoročna poplavna varnost za 2000 prebivalcev. Ob tem bo po napovedih dolgoročno omejen tudi vpliv podnebnih sprememb na poplavno ogroženost območja.

Projekt je razdeljen na dve fazi. Prva faza vključuje vse gradbene ukrepe, razen izvedbenega dela ureditve zadrževalnika visokih voda na Poljani in pripravljalne aktivnosti za drugo fazo. Druga faza pa vključuje izvedbeni del zadrževalnika visokih voda na Poljani in vse preostale aktivnosti, ki so potrebne za izvedbo celovitega projekta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar