FinD - Novice - Japonska zavrača bilateralna pogajanja z ZDA o prosti trgovini
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2018

Japonska zavrača bilateralna pogajanja z ZDA o prosti trgovini

Tokio, 29. marca (STA) - Japonski finančni minister Taro Aso je dejal, da bi Japonska zavrnili bilateralna pogajanja z ZDA o prosti trgovini. Ob tem je poudaril, da bi lahko Washington izkoristil nedavno uvedbo carinskih dajatev na uvoz jekla in aluminija kot pogajalsko orožje in bi bila Japonska v podrejenem položaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Kategorično bomo zavračali bilateralne pogovore o trgovini. Pomembno je, da Japonska prepreči, da bi jo potegnili v takšna bilateralna trgovinska pogajanja," je na seji parlamentarnega komiteja poudaril Aso.

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je januarja uvedla visoke carinske dajatve na uvoz jekla in aluminija, pri čemer je iz ukrepa izvzela nekatere države, med njimi EU, Kanado in Mehiko.

Japonska iz ukrepa ni bila izvzeta, čeprav v Tokiu radi izpostavljajo prijateljske vezi med premierjem Shinzem Abejem in Trumpom.

Trump si sicer prizadeva za bilateralne pogovore z državami, saj njegova administracija verjame, da bo imela s takšnim pristopom največ koristi, še posebej po tem, ko so ZDA januarja lani odstopile od transpacifiškega prostotrgovinska partnerstva (TPP).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar