FinD - Novice - Vlada spremenila pogoje za iskanje civilnih nadzornikov drugega tira
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2018

Vlada spremenila pogoje za iskanje civilnih nadzornikov drugega tira

Ljubljana, 29. marca (STA) - Vlada je spremenila sklep o ustanovitvi projektnega sveta za civilni nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir med Divačo in Koprom. Na javni poziv se bodo lahko po novem prijavili kandidati sami, tudi tisti, ki se doslej z drugim tirom niso ukvarjali. Na prvi poziv, ki ga je objavilo infrastrukturno ministrstvo, je prispelo premalo vlog.

Ministrstvo za infrastrukturo je prvi javni poziv objavilo konec januarja, kandidate za civilne nadzornike pa so lahko v skladu s pozivom prijavila le društva ali organizacije civilne družbe, ki se je pri svojem delovanju konkretno ukvarjala tudi z drugim tirom.

Nanj je prispelo premalo vlog, čeprav je bilo ugotovljeno, da je v strokovni javnosti prisotno znatno zanimanje za članstvo v projektnem svetu, so danes sporočili z vlade. Vlada je zato sklep spremenila tako, da se lahko prijavijo tudi kandidati sami, pri čemer ni pogoj, da so se pri svojem delu ukvarjali tudi z drugim tirom.

Da bodo poziv ob spremenjenih kriterijih ponovili, je v začetku meseca napovedal že vodja projekta drugi tir in državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Jure Leben, ob čemer je dejal, da bodo strokovni kriteriji ostali enaki. Tedaj je tudi ocenil, da bi lahko projektni svet zaživel aprila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar