FinD - Novice - Cerar in Bulčeva v Velenju o pomenu tretje razvojne osi za gospodarstvo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2018

Cerar in Bulčeva v Velenju o pomenu tretje razvojne osi za gospodarstvo

Velenje, 29. marca (STA) - Premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle, in evropska komisarka za promet Violeta Bulc se bosta danes v Velenju udeležila okrogle mize o vplivu izgradnje tretje razvojne osi na gospodarstvo savinjsko-šaleške regije. Bulčeva se bo v okviru delovnega obiska srečala tudi z župani in podjetniki iz spodnjesavinjske doline ter obiskala družbo Elpa.

Carar in Bulčeva bosta s predstavniki gospodarstva govorila o pomenu izgradnje tretje razvojne osi, pri kateri se znova zatika. Občine Braslovče, Polzela in Šmartno ob Paki, skozi katere teče južni krak severnega dela tretje razvojne osi, so namreč na ustavno sodišče vložile zahtevo za presojo ustavnosti lani objavljene uredbe o državnem prostorskem načrtu za hitro cesto na trasi Šentrupert-Velenje jug. Zaradi gradnje na tej trasi naj bi namreč porušili 40 stanovanjskih hiš, lastniki pa bi bili tudi ob zemljišča.

Ne glede na to Dars nadaljuje z aktivnostmi za začetek gradnje severnega kraka osi. Trenutno poteka preverjanje ponudb, podpis pogodb za projektiranje pa bi bil lahko konec aprila letos. Prvi odkupi nepremičnin na trasi naj bi se začeli maja. Za izdelavo projektne dokumentacije je Dars prejel po eno ponudbo za vsak odsek severnega dela tretje razvojne osi.

O izgradnji tretje razvojne osi bodo danes na okrogli mizi spregovorili tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki opravlja tekoče posle, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, predsednika uprave Gorenja Franjo Bobinac in predsednik Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Blaž Nardin.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar