FinD - Novice - Mariborski mestni svet ponovno o prodaji Farmadenta in vrsti infrastrukturnih projektov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2018

Mariborski mestni svet ponovno o prodaji Farmadenta in vrsti infrastrukturnih projektov

Maribor, 29. marca (STA) - Mariborski mestni svetniki bodo danes razpravljali o novem postopku prodaje družbe Farmadent. Na dnevnem redu seje imajo tudi vrsto infrastrukturnih projektov, od izgradnje manjkajoče kanalizacije v treh naseljih do obnove Streliške ceste in Malečniškega mostu.

Dodatno bodo po napovedih župana Andreja Fištravca na dnevni red uvrstili tudi obnovo Koroške ceste. Te po najnovejših načrtih ne bodo povsem zaprli za promet, temveč bodo uvedli zmanjšano hitrost vožnje ter tako poskušali zmanjšati prometno obremenitev enega najstarejših delov mestnega jedra. Analiza prometnih tokov, ki so jo naročili na zahtevo mestnih svetnikov z januarske seje, je namreč pokazala, da je k spremembam prometnega režima bolje pristopiti postopoma, še posebej če naj bi kasneje sledilo tudi zaprtje vzporedne prometnice na Lentu.

Občina namerava dela v vrednosti 3,8 milijona evrov začeti izvajati prihodnje leto, v času obnove pa naj bi bila Koroška cesta z Glavnim trgom vedno delno prevozna. Drugače bo z Malečniškim mostom, ki naj bi bil zaradi načrtovane obnove zaprt vsaj leto dni. Obnova mostu naj bi stala okoli 1,5 milijona evrov, od tega naj bi 400.000 evrov prispevale Dravske elektrarne Maribor.

Mestni svetniki bodo imeli danes med drugim na mizi tudi projekt izgradnje nadhoda čez Titovo cesto ter obnovo Lackove in Streliške ceste, ki tečeta vzporedno z v prihodnosti načrtovano južno obvoznico mesta.

Ponovno bodo tudi razpravljali o prodaji deleža v farmacevtski družbi Farmadent, do česar so številni mestni svetniki zadržani. Nova časovnica prodajnega postopka predvideva objavo novega javnega poziva v začetku aprila in sklenitev prodaje julija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar