FinD - Novice - Postojnski svetniki niso razpravljali o županovem prometnem prekršku
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2018

Postojnski svetniki niso razpravljali o županovem prometnem prekršku

Postojna, 28. marca (STA) - Že pred sprejemanjem dnevnega reda izredne seje se svetniki Občine Postojna niso strinjali z vsemi točkami. Tako so izglasovali umik točke, pri kateri so predlagatelji želeli razpravljati o vplivu vožnje pod vplivom alkohola župana Igorja Marentiča na izvrševanje funkcije oz. opravljanje nalog župana in zavajanju javnosti.

Pobudnik za sklic izredne seje je bil opozicijski svetnik Zvonko Černač (SDS) skupaj s še šestimi svetniki. Černač je v obrazložitvi pobude povedal, da je o tej temi potrebno govoriti zato, ker je župan "zavajal javnost in lagal".

Vendar so drugi svetniki podprli Sama Vesela (Lista za mlade), ki je menil, da ni treba govoriti o vsakem prometnem prekršku, ker bi sicer imeli svetniki preveč dela in bi izgubili preveč časa.

Na pobudo svetnika Roberta Pavšiča (Mi znamo) so nato glasovali, da se ta točka umakne z dnevnega reda, in predlog z 12 glasovi za in osmimi proti tudi izglasovali.

V nadaljevanju so predlagatelji želeli razpravljati tudi o poročilu o uresničevanju dogovora med Občino Postojna in ministrstvom za obrambo glede vojaškega vadišča Poček. Tu so se tako pobudniki izredne seje kot tudi ostali svetniki strinjali, da je o tej temi po decembrski odločitvi ustavnega sodišča potrebna temeljita razprava.

Vendar bo to ena od točk dnevnega reda prihodnje, 29. redne seje postojnskega občinskega sveta, ki bo sklicana 12. aprila. Zato se nekaterim ni zdelo smiselno, da bi o tej temi večkrat razpravljali. Prav tako je treba za dobro razpravo svetnikom posredovati vse gradivo, slednji pa se bodo morali na razpravo tudi dobro pripraviti.

Zato so na koncu s tesnim izidom, 12 glasovi za in 11 proti, izglasovali zaključek te točke dnevnega reda in razpravo na naslednji seji.

Svetniki so spregovorili tudi o zapletih z izbiranjem novega ravnatelja Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna in tamkajšnjega otroškega vrtca. Ob koncu pa so dali soglasje k imenovanju Irene Vatovec za direktorico Zdravstvenega doma Postojna.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar