FinD - Novice - Facebook napovedal nove ukrepe za zaščito zasebnosti uporabnikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2018

Facebook napovedal nove ukrepe za zaščito zasebnosti uporabnikov

Washington, 28. marca (STA) - Facebook je danes napovedal, da bo preveril svoje nastavitve zasebnosti in tako uporabnikom omogočil več nadzora nad njihovimi podatki, ki bodo objavljeni na tem družbenem omrežju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Jasno in glasno smo slišali, da je nastavitve zasebnosti in druga orodja težko najti in da moramo storiti več za obveščenost ljudi," sta na blogu objavili vodja oddelka za zasebnost Erin Egan in njena svetovalka Ashlie Beringer. Potrdili sta, da bo Facebook v prihodnjih tednih sprejel "dodatne ukrepe, ki bodo ljudem dali več nadzora nad svojo zasebnostjo".

Nadgradnja naj bi vključevala lažji dostop do nastavitev uporabnika, meni bližnjic do nastavitev zasebnosti in orodja za iskanje, nalaganje in brisanje osebnih podatkov, ki jih hrani Facebook. Po poročanju Reutersa naj bi to veljalo za fotografije, stike in objave.

Facebook se je znašel pod udarom kritik, ko je soustanovitelj podjetja Cambridge Analytica, ki se ukvarja z obdelavo podatkov, novinarju pod krinko razkril, da so informacije o približno 50 milijonih uporabnikov Facebooka prevzeli brez njihovega soglasja in jih nato uporabili v predvolilni kampanji za ameriške volitve in britanski referendum o izstopu iz EU.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar