FinD - Novice - Sejma Megra in Green v znamenju inovativnosti in zelenih tehnologij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.3.2018

Sejma Megra in Green v znamenju inovativnosti in zelenih tehnologij

Gornja Radgona, 27. marca (STA) - V Gornji Radgoni se bosta 4. aprila začela sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti Megra ter sejem za etično gospodarstvo in zeleni življenjski slog Green. Oba bosta v znamenju inovativnosti, zelenih tehnologij in strokovnih vsebin.

Na Megri se bo v štirih dneh predstavilo 160 razstavljavcev iz devetih držav, na Greenu pa 60 razstavljavcev iz štirih držav. Sejma bosta potekala pod gesloma Gradimo z naravo in Zelena prihodnost, odprl pa ju bo minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Predstavniki organizatorja, Pomurskega sejma, so ob današnji predstavitvi poudarili, da se po štirih letih, ko so imeli v Gornji Radgoni Pomladni sejem, znova vrača sejem z imenom Megra, ki vključuje sejme energetike Engra, komunale, urejanja okolja in ekologije Kogra ter pomurski obrtno-podjetniški sejem POS.

Megra bo predstavila mehanizacijo, material, orodja in storitve za trajnostno gradnjo, obnovo stavb in urejanje okolice, sodobne tokove na omenjenih področjih, obiskovalcem bodo na voljo števila svetovanja.

V obrtni ulici bodo člani obrtno-podjetniških zbornic prikazovali sklepna dela v gradbeništvu in deficitarne poklice, 6. aprila bodo sejem obiskali učenci pomurskih osnovnih šol in se seznanili s številnimi poklici.

Na Greenu bodo predstavili izdelke in zamisli, ki koristijo uporabnikom, od samooskrbe z energijo iz obnovljivih virov in sodobnih energetskih rešitev do e-mobilnosti, naravnih gradbenih materialov ter ekološke in permakulturne pridelave hrane.

Med drugim bodo na ogled prva lesena vetrna elektrarna na svetu, male hidroelektrarne, izdelki rokodelcev, delovanje motorja z notranjim izgorevanjem, kvadrokopter za meritve in drugo.

Predstavili se bosta tudi ministrstvi za okolje in prostor ter gospodarski razvoj in tehnologijo, obiskovalci bodo spoznali slovenske naravne parke, v kotičku socialne ekonomije pa se bo Slovenija predstavila kot predsedujoča nadzornemu odboru luksemburške deklaracije z Mariborom kot evropsko prestolnico socialne ekonomije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar