FinD - Novice - Britanci nad Volkswagen v največji skupinski tožbi doslej
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.3.2018

Britanci nad Volkswagen v največji skupinski tožbi doslej

London, 27. marca (STA) - Na tisoče britanskih lastnikov Volkswagnovih avtomobilov se je združilo v tožbi proti nemškemu avtomobilskemu proizvajalcu na londonskem sodišču. Odvetniška pisarna Slater in Gordon, ki predstavlja več kot 40.000 lastnikov, je vložila tožbo zaradi manipulacije z izpusti v zadevi, ki je postala največja skupinska tožba v Veliki Britaniji.

Na sodišču v Londonu se je danes začelo tridnevno zaslišanje glede manipulacij z izpuhi, s katerimi naj bi bili nekdanji in sedanji lastnikov avtomobilov znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen zavedeni, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

V odvetniški družbi, ki je vložila odškodninske zahtevke, so ocenili, da gre za največjo skupinsko tožbo doslej, ki bi lahko postala tudi najpomembnejša potrošniška akcija v zgodovini Velike Britanije.

Ob tem so poudarili, da sta minili že več kot dve leti od razkritja škandala, nemški avtomobilski proizvajalec pa še vedno ni odgovoril na njihove odškodninske zahtevke.

Volkswagen je leta 2015 priznal, da je milijone dizelskih avtomobilov po vsem svetu opremil s programsko opremo, ki je v času testiranj zagotovila nižje izpuste škodljivih plinov, kot so jih avtomobili dejansko proizvajali na cesti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar