FinD - Novice - Taksisti v nasprotovanju Uberju paralizirali promet v Bruslju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.3.2018

Taksisti v nasprotovanju Uberju paralizirali promet v Bruslju

Bruselj, 27. marca (STA) - Bruseljski taksisti so s protestom, s katerim opozarjajo na nepoštene prakse ameriškega Uberja, paralizirali promet v mestnem središču. Približno 650 taksistov nasprotuje predlagani vladni reformi, ki bi po njihovem mnenju še dodatno favorizirala Uberjev način ponujanja poceni prevozov.

Belgijske oblasti so pozvale prebivalce, naj osebne avtomobile danes raje zamenjajo za javni prevoz. Titi, ki morajo na letališče, naj se tja odpravijo z vlakom, je poziv povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Združenje belgijskih taksistov nasprotuje vladnemu predlogu, s katerim bi licence po novem podeljevali posameznim voznikom in ne več taksi družbam, kot je to bilo doslej.

Generalni sekretar združenja Sam Bouchal je ocenil, da ima sedaj v Bruslju licenco za opravljanje taksi prevozov okrog 800 manjših družb, ki so v to investirale veliko sredstev.

Medtem pa Uber poudarja, da se bo na ta način povečala mobilnost v mestu, ki sicer "slovi" po najhujših prometnih zamaških v Evropi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar