FinD - Novice - Twitter prepovedal oglaševanje kriptovalut
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.3.2018

Twitter prepovedal oglaševanje kriptovalut

San Francisco, 27. marca (STA) - Družabno omrežje Twitter je prepovedalo oglaševanje prvih ponudb žetonov (ICO) kriptovalut, saj želijo uporabnike zavarovati pred morebitnimi goljufijami. Za podobno potezo sta se pred tem že odločila spletna velikana Google in Facebook. Prepoved je navzdol potisnila vrednost bitcoina.

Pod novimi pogoji bo prepovedano oglaševanje prvih ponudb žetonov, s katerimi so sicer mnogi startupi zbrali na milijarde dolarjev na nereguliranem trgu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Vemo, da se takšne vsebine povezuje z zavajanjem, zato uvajamo številne ukrepe za preprečevanje takšnih načinov pridobivanja uporabnikov," so zapisali na Twitterju.

Po objavi Twitterja je kriptovaluta bitcoin izgubila osem odstotkov in zdrsnila na 7929 dolarja. Bitcoin je bil ob svojih začetkih leta 2009 vreden le nekaj dolarskih centov, konec lanskega leta pa se je povzpel na skoraj 20.000 dolarjev.

Bitcoin sicer tako kot ostale kriptovalute ni reguliran, kar pomeni, da nad njim ne bdi nobena centralna banka ali druga ustanova, niti ga ne podpira katera od držav.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar