FinD - Novice - Cene nafte malenkost navzgor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.3.2018

Cene nafte malenkost navzgor

Singapur, 27. marca (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju nekoliko dvignile. Na zviševanje cen vplivajo zlasti bojazni o zaostrovanju političnih razmer na z nafto bogatem Bližnjem vzhodu.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom maja je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 65,88 dolarja, kar je 33 centov več kot v ponedeljek. Severnomorska nafta brent z majskim dobavnim rokom se je podražila za 21 centov na 70,33 dolarja za sod.

V ponedeljek je cena za nafto brent dosegla najvišjo raven od konca januarja, ko je znašala 71,05 dolarja. Cene rastejo, ker je ameriški predsednik Donald Trump napovedal zamenjavo svetovalca za varnost H.R. McMasterja z Johnom Boltonom, ki velja ostrega kritika jedrskega sporazuma z Iranom. To pa bi lahko prineslo spremembe v odnosih s tretjo največjo proizvajalko nafte v kartelu Opec.

Po drugi strani pa cene znižujejo novice, da utegneta ZDA in Kitajska vendarle preprečiti pričakovano trgovinsko vojno. Ta se je nakazovala po ameriški uvedbi carin na jeklo in aluminij, zaradi katerih je Kitajska napovedala povračilne ukrepe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar