FinD - Novice - Tajvanski HTC ob rekordni izgubi računa na spodbudo iz Googla
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

Tajvanski HTC ob rekordni izgubi računa na spodbudo iz Googla

Taipei, 26. marca (STA) - Tajvanski proizvajalec elektronike HTC, ki se ukvarja s proizvodnjo mobilnih telefonov, je v zadnjem četrtletju lani ustvaril rekordno izgubo, vendar upa, da se bo lahko izkopal iz rdečih številk s pomočjo Googla, ki naj bi letos za del podjetja odštel 1,1 milijarde dolarjev. Kljub prazničnim nakupom HTC ob koncu leta ni dosegel pričakovanj.

Tajvanski proizvajalec elektronike je imel v lanskem zadnjem trimesečju za 9,8 milijarde tajvanskih dolarjev (272,8 milijona evrov) čiste izgube, kar predstavlja največjo četrtletno izgubo doslej, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prihodki družbe so na letni ravni upadli za 29 odstotkov na 15,7 milijarde tajvanskih dolarjev.

HTC se že nekaj časa sooča s finančnimi težavami zaradi močne konkurence na trgu ponudnikov mobilnih telefonov. Analitiki pa so skeptični, da se bo tajvanskemu podjetju kmalu uspelo izkopati iz rdečih številk.

Google naj bi sicer še letos od HTC prevzel okoli 2000 uslužbencev oddelka za raziskave in razvoj, kar predstavlja polovico te ekipe. Prevzel bo tudi licenciranje intelektualne lastnine, za vse skupaj pa odštel 1,1 milijarde ameriških dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar