FinD - Novice - Za sodišče izredna odpoved policistu Sakaču zakonita
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

Za sodišče izredna odpoved policistu Sakaču zakonita

Ljubljana/Koper, 26. marca (STA) - Delovno sodišče v Kopru je tožbeni zahtevek nekdanjega policista Miha Sakača, znanega iz zadeve Koprivnikar, proti notranjemu ministrstvu zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi v celoti zavrnilo, so pojasnili na državnem odvetništvu. Kot so dodali, je sodišče ugotovilo, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi pravočasna in zakonita.

Sakač je izredno odpoved dobil zaradi svoje vloge pri dogovarjanju o prometni kontroli ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja sredi policijske stavke novembra 2015, v zvezi s čimer je odpoved dobilo skupno pet policistov.

Sakač je nato leta 2016 vložil tožbo zoper ministrstvo za notranje zadeve z zahtevo za vrnitev na delovno mesto in izplačilo plač za vmesno obdobje, a je sodišče presodilo, da je bila odpoved zakonita. Višje delovno sodišče je nato sodbo razveljavilo in Sakaču ugodilo v delu, kjer je trdil, da mu delodajalec v postopku izredne odpovedi ni pravilno vročil vabila na zagovor in mu je s tem kršil pravico do zagovora oz. obrambe.

Ponovljen postopek na delovnem sodišču se je tako v glavnem sukal okoli načina in časovnice vročanja vabila k zagovoru in odpovedi pogodbe, pri čemer so med drugim zaslišali Sakačevo družino, policiste, ki so Sakača iskali na različnih naslovih, in pismonošo, ki naj bi vročil listine. Dokazni postopek so zaključili prejšnji mesec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar