FinD - Novice - IMF poziva območje evra k ustanovitvi sklada za slabe dni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

IMF poziva območje evra k ustanovitvi sklada za "slabe dni"

Berlin, 26. marca (STA) - Prva dama Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Christine Lagarde je danes območje evra pozvala k ustanovitvi sklada za "slabe dni", s katerim bi lahko pomagali članicam, ki zaidejo v težave. V sklad bi države z evrom po ocenah Lagardove lahko vplačale po 0,35 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), poročajo tuje tiskovne agencije.

Omenjeni znesek bi bila majhna investicija za zelo velik doprinos, je Lagardova danes ocenila v Berlinu. Na ta način bi, kot je prepričana, prepolovili posledice različnih turbulenc. Po izračunih bi samo Nemčija, največje gospodarstvo območja evra, letno v sklad prispevala 11,4 milijarde evrov.

Čeprav je območje evra trenutno v dobri kondiciji, pa se mora pripraviti na morebitne težave. Države, ki bi se znašle v težavah, bi si lahko sredstva pod strogimi pogoji izposodile od sklada.

Medtem ko je ideja všeč Nemčiji, pa ji nasprotujeta Nizozemska in Finska, ki menita, da bi več reševalnih ukrepov spodbudilo trošenje držav, ki že tako niso v dobri finančni kondiciji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar