FinD - Novice - Poraba elektrike februarja na letni ravni nespremenjena
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

Poraba elektrike februarja na letni ravni nespremenjena

Ljubljana, 26. marca (STA) - V Sloveniji je poraba električne energije februarja dosegla 1241 gigavatnih ur (GWh). V primerjavi z januarjem se je zmanjšala za pet odstotkov, v primerjavi z lanskim februarjem je ostala nespremenjena. Neto skupna proizvodnja električne energije se je na mesečni ravni zmanjšala za devet odstotkov na 1230 GWh.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je februarja zmanjšala za 34 odstotkov. V termoelektrarnah je bila proizvodnja večja za 16 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško pa je bila proizvodnja manjša za 10 odstotkov, je danes sporočil statistični urad.

Večji proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi večja poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv februarja v primerjavi z januarjem večja za 19 odstotkov.

Statistiki so februarja zaznali padec oskrbe z drugimi naftnimi proizvodi za 23 odstotkov, dizelskim gorivom za 22 odstotkov, motornim bencinom za 12 odstotkov in petrolejskim gorivom za reaktivne motorje za 12 odstotkov.

Zabeležili pa so porast oskrbe z rjavim premogom in lignitom za 25 odstotkov, ekstra lahkim kurilnim oljem za 24 odstotkov, koksom za 10 odstotkov in zemeljskim plinom za sedem odstotkov.

Februarja je Slovenija uvozila 757 GWh, izvozila pa 746 GWh električne energije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar