FinD - Novice - London kljub brexitu ostaja prvi naslov za startupe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2018

London kljub brexitu ostaja prvi naslov za startupe

London, 24. marca (STA) - Kljub negotovosti, povezani z brexitom, London ostaja prvi naslov za evropske startupe, kaže raziskava. Vlagatelji so lani v mlada hitro rastoča podjetja v britanski prestolnici vložili okoli 4,9 milijarde evrov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

S tem je bil London precej pred nemškim glavnim mestom Berlin, kamor so se stekle tri milijarde evrov, za obema omenjenima z dvema milijardama prilivov leži Pariz. Študijo o tem je opravilo svetovalno podjetje EY.

V vsa evropska zagonska podjetja so vlagatelji lani vložili rekordnih 19,2 milijarde evrov, kar je 84 odstotkov več kot v letu prej. "Pripravljenost vlagati tudi zelo visoke vsote denarja v startupe, je občutno večja," je izpostavil strokovnjak podjetja EY Peter Lennartz.

Tudi z vidika držav je bila lani na vrhu Velika Britanija. Vložki v britanske startupe so se povečali na 6,4 milijarde evrov, s čimer so se glede na leto prej več kot podvojili. Na drugem mestu je bila Nemčija s 4,3 milijarde in na tretjem Francija z 2,6 milijarde evrov.

Kljub tem podatkom pa največje finančne injekcije ni prejel britanski startup, pač pa je do nje prišlo v Švici. Biotehnološko podjetje Roviant Sciences je namreč avgusta prejelo sredstva v višini skoraj milijarde evrov. Sledil je britanski startup s področja virtualne realnosti Improbable (445 milijonov evrov) ter prav tako britansko podjetje s področja dostave hrane Deliveroo (428 milijonov evrov).

Podatki za Slovenijo v raziskavi niso na voljo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar