FinD - Novice - V okviru stečaja Seawaya naprodaj še blagovna znamka Shipman
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2018

V okviru stečaja Seawaya naprodaj še blagovna znamka Shipman

Begunje na Gorenjskem, 24. marca (STA) - Potem ko je bila v stečaju Seawayevih družb Design in Yachts v minulih letih že unovčena večina premoženja, na čelu z nepremičninami v Punconcih in na Gorenjskem, sedaj stečajna upravitelja obeh družb iščeta kupca še za blagovno znamko Shipman.

Skupno vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za prodajo blagovne znamke Shipman je bilo na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve objavljeno 20. marca. Kot sta izpostavila stečajna upravitelja obeh družb, je skupno zbiranje ponudb smiselno, ker je blagovna znamka registrirana v dveh različnih registrih, v enem je lastnik Seaway Design, v drugem pa Seaway Yachts.

Kupec bo tako lahko pridobil blagovno znamko Shipman, ki predstavlja krmiljenje hibridnega pogonskega agregata plovil, z obema veljavnima registracijama. Izhodiščna cena je 10.000 evrov plus davek na dodano vrednost. Rok za oddajo ponudb je en mesec, javno odpiranje pa bo 25. aprila. Gre za enega od zadnjih premoženj v okviru stečaja Seawayevih družb, ki je stekel pred tremi leti.

Večina premoženja Seaway Design je bila prodana na lanski skupni javni dražbi s Seaway Yachts. Proizvodne in poslovne prostore na Bledu in Zgoši ter opremo, kalupe in orodja za izdelavo plovil Greenline je kupilo podjetje SVP Avio v lasti ruskega podjetnika Vladimirja Zinčenka, ki je kot najemnik na pogorišču Seawaya že po nekaj mesecih julija 2015 znova začelo izdelovati plovila znamke Greenline.

Na podlagi plačila kupnine v višini 5,22 milijona evrov je bila v začetku tega leta izvedena delitev stečajne mase upnikom. Za še ne prodane kalupe plovil in blagovne znamke pa je prispela ponudba za odkup kalupov.

Kot v rednem poročilu pojasnjuje stečajni upravitelj Seaway Designa Anton Jagodic, premoženje sedaj sestavljajo še premoženjske pravice z naslova blagovnih znamk. Nadaljuje s postopkom prodaje in aktivnosti glede upravljanja Seawayevega premoženja v Monfalconeju, kjer so odpadni kalupi.

Družbi Seaway Yachts, ki je glavnino sredstev stečajne mase unovčila pred dvema letoma s prodajo proizvodne hale v Puconcih, medtem poleg premoženjskih pravic iz blagovnih znamk ostajajo še nekatere premičnine, kot sta sejemski oder in testni bazen, je razvidno iz poročila stečajnega upravitelja Seaway Yachts Janeza Felca.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar