FinD - Novice - Cene nafte prekinile rast
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

Cene nafte prekinile rast

Singapur, 26. marca (STA) - Cene nafte so se v azijskem elektronskem trgovanju po rasti prejšnjega tedna danes nekoliko umirile. Kitajska je sicer danes na trgu prvič ponudila terminske pogodbe za prodajo nafte, denominirane v juanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom maja je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 65,52 dolarja, kar je 36 centov manj kot v petek. Severnomorska nafta brent z majskim dobavnim rokom se je pocenila za 29 centov na 70,16 dolarja.

"Nič ne spodbudi vlaganj v nafto kot geopolitika," je dogajanje komentiral strateg podjetja AxiTrader Greg McKenna.

Peking je medtem v skladu z napovedmi ponudil svoje naftne terminske pogodbe, s katerimi želi ponuditi alternativo najbolj priljubljenim terminskim pogodbam za zahodnoteksaško nafto iz ZDA ter severnomorsko nafto brent. Oboje so denominirane v dolarjih, prve ponujajo v New Yorku, druge pa v Londonu.

Po navedbah AFP bodo sicer kitajske pogodbe lahko predstavljale regionalni barometer ponudbe in povpraševanja v Aziji, težko pa se bodo vsaj na začetku kosale v mednarodnem okolju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar