FinD - Novice - Nepovratna sredstva za pomoč čebelarjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2018

Nepovratna sredstva za pomoč čebelarjem

Ljubljana, 25. marca (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo s tremi javnimi razpisi čebelarjem nudi nepovratna sredstva za tehnično pomoč, racionalizacijo sezonske selitve panjev in subvencioniranje vzreje čebeljih matic. Za subvencije je na voljo skupno nekaj manj kot 329.000 evrov.

Prek razpisa za tehnično pomoč čebelarjem je na voljo 269.000 evrov, in sicer po 137.500 evrov za sofinanciranje čebelarske opreme in za pomoč čebelarjem začetnikom v letu 2018. Prijaviti se bo mogoče od 28. marca, razpis pa bo odprt do zaprtja oz. do 31. julija.

Za racionalizacijo sezonske selitve panjev je na voljo skupno 30.000 evrov, čebelarji pa bodo lahko dobili denar za sofinanciranje nakupa novih sredstev za prevoz čebel na pašo. Tudi pri tem razpisu bodo prijave zbirali od 28. marca do zaprtja oz. do 31. julija.

Pri subvencioniranju vzreje čebeljih matic je razpisanih 29.800 evrov, in sicer lahko zanje kandidirajo vzrejevalci čebeljih matic, ki so povečali vzrejo kakovostnih rodovniških ali gospodarskih plemenskih čebeljih matic, subvencijo pa bodo lahko pridobili tudi za vzdrževanje trotovskih linij na plemenilni postaji. Rok za oddajo vlog je začel teči s petkovo objavo v uradnem listu, zaključil pa se bo 18. aprila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar