FinD - Novice - Vzajemna z majem draži dopolnilno zdravstveno zavarovanje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.3.2018

Vzajemna z majem draži dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Ljubljana, 23. marca (STA) - Vzajemna bo z majem premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uskladila z rastjo stroškov za zdravstvene storitve. Premija bo po novem znašala 30,12 evra oz. z najvišjim zakonsko dovoljenim popustom 29,22 evra. V Vzajemni so podražitev utemeljili z lansko izgubo in povišanjem cen zdravstvenih storitev.

Usklajene premije bodo prvič obračunali v aprilu, saj se premije plačujejo v tekočem mesecu za naslednji mesec.

Kot so sporočili iz Vzajemne, so namreč lani po prvih nerevidiranih rezultatih zabeležili več kot pet milijonov evrov izgube pri teh zavarovanjih, ministrstvo za zdravje pa je z letošnjim letom povišalo cene zdravstvenih storitev za pet odstotkov.

Pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju je namreč Vzajemna že dve leti zapored zabeležila izgubo, že pred tem pa je vse višje odhodke za zdravstvene storitve uravnavala s preteklimi rezervami iz presežkov.

Poleg tega se je v zadnjih treh letih znesek doplačil k zdravstvenim storitvam, ki jih krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nenehno povečeval, so navedli v zavarovalnici. Pri tem je visoka rast odhodkov za zdravstvene storitve posledica tako povišanja cen zdravstvenih storitev kot tudi povečanega obsega uveljavljanja zdravstvenih storitev.

Obenem Vzajemna beleži višje odhodke zaradi ukrepov vlade za skrajševanje čakalnih dob, ki jih sofinancira dopolnilno zavarovanje, prav tako finančne posledice za zdravstvo prinaša sporazum med vlado in sindikati. Gre za ukrepe, na katere zavarovalnice v zdravstvenem sistemu nimajo vpliva, so še pojasnili.

Ob tem so v Vzajemni poudarili, da premije vseh ostalih dodatnih zdravstvenih in nezgodnih zavarovanj ostajajo nespremenjene.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar