FinD - Novice - Skupščina RTC Krvavec preklicana
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.3.2018

Skupščina RTC Krvavec preklicana

Begunje na Gorenjskem, 22. marca (STA) - Vodstvo družbe RTC Krvavec, ki je v 98,56-odstotni lasti Uniorja, je preklicalo skupščino, ki je bila sklicana za 23. marec in na kateri bi delničarji odločali o dodatnem članu uprave in podpisu kreditne pogodbe z Banko Intesa Sanpaolo za refinanciranje dolga. Skupščina bo v maju, so za STA povedali v Uniorju.

Preklic skupščine, ki sta ga podpisala direktor Branko Bračko in nadzornica Barbara Soršak, je objavljen danes na spletnih straneh Ajpesa in Ljubljanske borze, razlogov za preklic pa ne navajajo.

V Uniorju so povedali, da bo skupščina v maju, na njej pa bodo poleg predvidenih sklepov odpovedane skupščine potrjevali tudi revidirane rezultate za leto 2017.

Na skupščini bi po predlogu s spremembo statuta uvedli dvočlansko upravo, predsednika in člana uprave bi za petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja imenoval nadzorni svet. Družba ima trenutno enočlansko upravo, vodi jo Bračko, ki je na tem mestu nasledil Srečka Retuznika, ki je v začetku meseca odstopil.

Skupščina bi tudi po predlogu v nadzorni svet po odstopu članice Barbare Soršak imenovala Darka Hrastnika.

Poleg tega bi skupščina predvidoma tudi odobrila sklenitev kreditne pogodbe med Banko Intesa Sanpaolo in RTC Krvavec, s katero bi refinancirali celotni finančni dolg RTC Krvavca.

Medtem ko Retuznik pogodbe ni želel podpisati, ker je ocenil, da bi RTC Krvavec obremenjeval svoje premoženje za izpolnitev obveznosti bodočega kupca, so v Uniorju zatrjevali, da bo kredit namenjen izključno poplačilu trenutnih dolgov družbe RTC Krvavec in ga ne bo mogoče uporabiti za katerikoli drug namen.

Podpis te pogodbe naj bi omogočil prodajo RTC Krvavca Alpski investicijski družbi. Že večkrat podaljšani rok za plačilo kupnine za nakup 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec se izteče 16. aprila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar