FinD - Novice - BKS prevzema borznoposredniško dejavnost GBD
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.3.2018

BKS prevzema borznoposredniško dejavnost GBD

Ljubljana, 22. marca (STA) - BKS Bank in Gorenjska borznoposredniška družba (GBD) sta se dogovorili, da bo banka konec aprila prevzela finančne instrumente več kot 9000 strank GBD. S tem bo BKS Bank postala druga največja borznoposredniška družba v Sloveniji, kaj bo z GBD, bodo njeni lastniki odločili na poletni skupščini.

Prenos bo za vse stranke, ki imajo pri GBD odprt trgovalni račun ali imajo sredstva v individualnem upravljanju, brezplačen. Ker bodo obstoječe pogodbe med GBD in strankami ostale v veljavi, strankam ni treba storiti ničesar. Za zagotavljanje kontinuitete in enake kakovosti storitev bodo stranke svoje posle lahko tudi v prihodnje opravljale v Kranju, so danes sporočili iz BKS Bank in GBD.

Skupščina GBD je februarja sklenila, da bo GBD zaključila dejavnost upravljanja domačih in tujih finančnih instrumentov, vključno z denarnimi sredstvi in drugim premoženjem strank, ter vodenja nematerializiranih vrednostnih papirjev. O tem, katero dejavnost bo opravljala v bodoče, bo odločala nekje sredi leta, ko bo obravnavala tudi lanskoletno poslovanje, so povedali v GBD.

BKS Bank se je močno vključila v postopke konsolidacije borznoposredniškega trga v Sloveniji. Banka, ki ima enote v Ljubljani, Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu in Domžalah ter lizinško družbo BKS-leasing, je doslej na borznoposredniškem področju prevzela stranke nadzorovano likvidirane Factor banke in Perspektive. Z najnovejšim dogovorom bo za Alto postala druga največja v državi.

Koncern BKS Bank, ki ima sedež v Celovcu in je navzoč v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem in Slovaškem, je na slovenski trg vstopil leta 1998 z nakupom lizinške družbe. BKS Bank je od leta 2004 v Sloveniji dejavna tudi v bančnih poslih preko bančne podružnice. Slovenija je za BKS Bank najpomembnejši mednarodni trg, so navedli v BKS.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar