FinD - Novice - Vrednost industrijske proizvodnje januarja na letni ravni skoraj 13 odstotkov višja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.3.2018

Vrednost industrijske proizvodnje januarja na letni ravni skoraj 13 odstotkov višja

Ljubljana, 21. marca (STA) - Vrednost industrijske proizvodnje je bila januarja na letni ravni za 12,7 odstotkov višja, medtem ko je bila glede na lanski december za 1,2 odstotka nižja, ugotavlja Surs. Proizvodnja se je v predelovalnih dejavnostih na letni ravni zvišala, v rudarstvu in oskrbi z električno energijo, plinom in paro pa se je znižala.

V predelovalnih dejavnostih se je januarja proizvodnja na letni ravni zvišala za 14,2 odstotka, v rudarstvu in dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro pa se je znižala za 0,8 odstotka oz. za 0,7 odstotka.

Glede na povprečje leta 2015 je bila vrednost industrijske proizvodnje januarja višja za 22,5 odstotka. Kot so zapisali na Sursu, se je sicer glede na povprečje leta 2015 najizraziteje zvišala v proizvodnji proizvodov za investicije, in sicer za 49,8 odstotka.

Prihodek od prodaje v industriji se je januarja glede na prvi lanski mesec zvišal za 15,3 odstotka, glede na december pa se je znižal za 0,1 odstotka. Po podatkih statističnega urada se je na letni ravni najizraziteje zvišal v proizvodnji proizvodov za investicije, in sicer za 35,5 odstotka.

Vrednost zalog dokončane in nedokončane proizvodnje se januarja na mesečni ravni zvišala za 0,3 odstotka. V predelovalnih dejavnostih se je zvišala za 0,1 odstotka, v rudarstvu pa za 27,8 odstotka.

Na letni ravni se je vrednost zalog zvišala za 1,2 odstotka, glede na povprečje leta 2015 pa za 17,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar