FinD - Novice - Avstrijcu 300.000 evrov odškodnine zaradi spolne diskriminacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.3.2018

Avstrijcu 300.000 evrov odškodnine zaradi spolne diskriminacije

Dunaj, 21. marca (STA) - Nekdanji uslužbenec avstrijskega ministrstva za promet Peter Franzmayr bo prejel več kot 300.000 evrov odškodnine, ker zaradi svojega spola leta 2011 na ministrstvu ni napredoval. Kot je ugotovilo sodišče, so z žensko, ki je napredovala, že od začetka ravnali prednostno, je v ponedeljek poročal avstrijski časnik.

Avstrijsko upravno sodišče se je strinjalo s Franzmayrjem, da je obstajal vzorec, po katerem je bila Ursula Zechner od začetka favorizirana v primerjavi z drugimi kandidati. Takratna ministrica za promet Doris Bures je z zaposlitvijo navidezno enako dobro kvalificirane ženske na mesto vodje oddelka za promet kršila zakon o enakopravnosti.

Država mora tako Franzmayrju plačati okoli 317.000 evrov odškodnine. To je znesek, ki naj bi ga v petih letih dodatno zaslužiti na novem delovnem mestu.

Ministrica je odločitev glede napredovanja branila, češ da so bili vsi kandidati zelo dobro kvalificirani, a da so se odločili za Zechnerjevo zaradi premajhne zastopanosti žensk. "Upam, da zaradi te odločitve ne bodo začeli dvomiti v princip spodbujanja napredovanja žensk," je dodala.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar