FinD - Novice - V šentjurski občini bodo uredili več kot štiri kilometre kolesarskih poti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.3.2018

V šentjurski občini bodo uredili več kot štiri kilometre kolesarskih poti

Šentjur, 20. marca (STA) - Direkcija RS za infrastrukturo je danes na šentjurski občini predstavila idejni projekt ureditve državne kolesarske povezave. Kot je na predstavitvi povedal vodja sektorja za investicije na direkciji Tomaž Willenpart, bodo v občini uredili 4,3 kilometra kolesarskih poti, vrednost naložbe pa je ocenil na okoli milijon evrov.

Projekt je vključen v prijavo na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer gre za drugo povabilo razvojnim svetom regij za dopolnitev dogovora za razvoj regij, ki je bilo oddano februarja letos. Po načrtih bo projekt ureditve državne kolesarske povezave zaključen najkasneje čez pet let, saj morajo biti vsi projekti, ki so vključeni v omenjeni dogovor, zaključeni do leta 2023.

Od 4,3 kilometra kolesarskih pot je predvideno 3,26 kilometra novogradnje ter en kilometer poti po obstoječih cestah in kolesarski povezavi.

Iz idejnega načrta je razvidno, da se bo v Grobelnem pri Šentjurju kolesarska pot navezala na obstoječo kolesarsko povezavo v sosednji občini Šmarje pri Jelšah. Na zahodnem delu se bo kolesarska pot pri avtobusni postaji v Šentjurju navezala na že izdelan projekt, ki s kolesarsko potjo povezuje Šentjur, Štore in Celje.

Lani je šentjurska občina uredila prvo fazo kolesarske poti s pešpotjo ob Pešnici v središču mesta. Vrednost naložbe je znašala 313.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar