FinD - Novice - Mariborski policisti prijeli goljufiv podjetniški par
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.3.2018

Mariborski policisti prijeli goljufiv podjetniški par

Maribor, 20. marca (STA) - Mariborski policisti so v nedeljo v skladu z usmeritvami državnega tožilstva k preiskovalni sodnici mariborskega sodišča privedli zakonski par, podjetnika, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivih dejanj overitve lažne vsebine. Po prvih ocenah sta si osumljena, ki sta v sodnem pridržanju, pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, katere policisti so opravili 11 preiskav objektov in vozil, naj bi osumljena med 1. januarjem 2015 in 21. februarjem 2018 na upravni enoti, vsaj 631-krat, in sicer za kar 545 različnih oseb, sama ali preko drugih ljudi uslužbence upravne enote pretentala in s tem dosegla, da so ti v javni listini in knjigi potrdili lažne podatke, ki naj bi bili dokaz v pravnem prometu.

Tako sta sama ali v sostorilstvu na upravno enoto organizirala predajo oziroma sama predložila obrazce o prijavi začasnega prebivališča z dovolilom za prijavo, v katerih je bilo lažno navedeno, da bodo fizične osebe začasno prebivale v nastanitvenem objektu, čeprav sta vedela, da ti ljudje tam nimajo namena prebivati in tudi niso, saj bi to bilo v nasprotju z dosežnim dogovorom, hkrati pa tega niso dopuščale niti nastanitvene zmogljivosti.

Zaradi tega so uslužbenci upravne enote fizičnim osebam na podlagi neresničnih podatkov izdajali potrdila o prijavi začasnega prebivališča ter jih vpisali v register stalnega prebivalstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar