FinD - Novice - Šempetrsko bolnišnico naj bi vodil Stanislav Rijavec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.3.2018

Šempetrsko bolnišnico naj bi vodil Stanislav Rijavec

Šempeter pri Gorici, 19. marca (STA) - Na današnji seji sveta zavoda splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici so med štirimi kandidati za novega direktorja izbrali Stanislava Rijavca. Postopki še niso končani, saj morajo zdaj počakati na soglasje ministrstva za zdravje.

"Postopki še niso končani, zdaj moramo počakati na ministrstvo za zdravje, saj mora na sklep sveta zavoda dati soglasje tudi ministrica, če se bo strinjala z našo izbiro. Šele potem bodo stekli postopki za imenovanje direktorja," je za STA povedala predsednica sveta zavoda Anita Manfreda.

Kljub odstopu vlade Manfredova ne pričakuje nobenih težav z imenovanjem, saj je to po njenem mnenju operativna zadeva. Zato pričakuje, da bo ministrica potrdila izbiro sveta zavoda.

"Vsi štirje kandidati so se zelo potrudili, vsi so imeli zelo dobre predstavitve, vendar nas je Stanislav Rijavec prepričal z vizijo prihodnjega razvoja bolnišnice in bil zato potrjen z veliko večino," je povedala Manfredova.

Novega direktorja bolnišnice čaka sanacija, ki kljub dogajanju v bolnišnici po oceni Manfredove poteka brez težav. Kot namreč pravi, se je direktorica bolnišnice v odstopu Nataša Fikfak s svojo ekipo trudila in bo tako novi direktor lahko nadaljeval njeno delo.

Nataša Fikfak je 24. januarja letos odstopila z mesta direktorice šempetrske bolnišnice iz osebnih razlogov.

Kot je pojasnila takrat, se vrača na delovno mesto zdravnice in se bo tako "v celoti posvetila medicinski stroki".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar