FinD - Novice - Direktor SB Murska Sobota zavrača očitke sindikata, vztraja na zakonitosti izplačil
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2018

Direktor SB Murska Sobota zavrača očitke sindikata, vztraja na zakonitosti izplačil

Ljubljana, 19. marca (STA) - Prvi mož SB Murska Sobota Bojan Korošec zavrača očitke sindikata SPUKC. Kot je zapisal v izjavi za STA, so v upravi še vedno prepričani, da so bila izplačila nadomestil za neizrabljeni dopust zakonita, in verjamejo, da bo to potrdilo tudi sodišče. Zanika tudi navedbe o maščevalnem ukrepu zoper sindikalno zaupnico SPUKC Tatjano Petek.

V Splošni bolnišnici (SB) Murska Sobota so ob tem spomnili, da "v zvezi z izplačanim neizkoriščenim dopustom poteka predkazenski postopek in zaenkrat še ni bila vložena nobena kazenska ovadba oziroma obtožnica. Zato govoriti o odstopu zaradi obtožnice ni možno".

Minuli četrtek so kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota opravili hišne preiskave v povezavi s sumi storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja, s katerimi je bila večjemu številu oseb v letih 2015 in 2016 pridobljena skupna premoženjska korist v višini 20.398,79 evra. Kmalu se je neuradno izvedelo, da preiskave potekajo v SB Murska Sobota, in sicer v povezavi z izplačili neizrabljenih dopustov zaposlenim v letih 2015 in 2016.

Bolnišnica je v letu 2015 in 2016 izplačala nadomestilo za neizrabljen dopust petindvajsetim zaposlenim: za leto 2014 šestim, za leto 2015 pa 19 zaposlenim. Med zaposlenimi, ki so prejeli nadomestilo, je strokovni direktor bolnišnice Danijel Grabar dobil skoraj 2700 evrov.

Korošec je medijem v preteklosti že potrdil, da je za neizrabljeni dopust, ki se ga je nabralo zaradi preveč delovnih obveznosti, res prejel nadomestilo v višini 826 evrov. A je obenem razložil, da so nadomestilo za neizrabljeni dopust izplačevali skladno z zakonodajo, izplačilo pa je bilo po njegovem različnim profilom zaposlenim izvedeno po nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe Tatjane Petek.

Ta je bila v začetku lanskega leta z novo sistemizacijo prestavljena na delovno mesto sodelavke v pravno-kadrovski službi. Zaradi tega je tožila bolnišnico, a bila na prvi stopnji neuspešna. Glede izplačila neizrabljenega dopusta pa je v Večeru lani objavila popravek, v katerem je zatrdila, da je vodstvo bolnišnice opozarjala na nezakonitosti, vendar se na njih menda niso odzivali.

Korošec v današnjem pisnem odzivu vztraja, da je izplačila neizkoriščenega dopusta upravi svetovala prav Petkova in da je uprava ravnala v skladu z njenimi strokovnimi nasveti. Petkova naj bi upravi po navedbah Korošca tako svetovala že leta 2012, za kar da imajo v dokaz tudi njeno elektronsko pošto. Enako jim je Petkova po trditvah Korošca svetovala ustno tudi julija 2015, leta 2016 pa je upravi poslala tudi elektronsko pošto v zvezi s tem.

Petkovi očita, da to zanika in odgovornost vali na upravo zaradi "maščevanja, ker po novi sistematizaciji ni več vodja pravno-kadrovske službe". V upravi ji tudi očitajo, da je vse od premestitve na novo delovno mesto "javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo, javno trdila in razlagala o domnevnih nepravilnostih".

Potrdil je, da so ji minuli teden izročili sklep o odpovedi delovnega razmerja, in sicer ker "zaradi njenega obnašanja ni bilo več pravega zaupanja s strani sodelavcev in vodstva". Prvi mož bolnišnice je navedel, da so v vodstvu s postopkom njene odpovedi delovnega razmerja začeli "že pred časom" in je vročitev odpovedi "le slučajno sovpadla z delom policistov oziroma njihovim obiskom bolnišnice".

Odziv sindikata zato označujejo za neutemeljen. Po oceni vodstva je Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC ravnal preko mere, ker je Petkova njihova sindikalna zaupnica.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar