FinD - Novice - Teš 6 znova v omrežju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2018

Teš 6 znova v omrežju

Šoštanj, 19. marca (STA) - Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so po načrtovani nekajdnevni zaustavitvi danes ob 5.43 znova sinhronizirali s slovenskim elektroenergetskim omrežjem. Šestico so zaustavili v četrtek zvečer, v tem času pa so izvedli garancijske preglede in meritve ob hladnem zagonu bloka pred začetkom majskega remonta.

"V času zaustavitve šestega bloka je deloval četrti blok," so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) in dodali, da je oskrba Slovenije z električno energijo čez vikend potekala nemoteno.

Redni remont šestice bo sicer stekel maja in bo trajal dva meseca. Po načrtih bodo v tem času zamenjali kolektor bloka.

Teš 6 je bil od začetka obratovanja leta 2015 večkrat v okvari, precejkrat se je tudi samodejno ustavil. Zadnjič se je samodejno zaustavil v začetku februarja, ko je prišlo do motnje signala na razžvepljevalni napravi, to pa je vplivalo na delovanje kotlovske zaščite.

Direktor Teša Arman Koritnik je januarja poudaril, da se šesti blok kljub temu lahko postavi ob bok primerljivim evropskim termoelektrarnam. Leta 2015 je bila časovna razpoložljivost šestega bloka Teša 87,4-odstotna, leta 2016 93,2-odstotna, lani pa 83,8-odstotna. Časovna razpoložljivost nemških termoelektrarn pa je med leti 2002 in 2011 v povprečju dosegala 86,5 odstotka, je nanizal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar