FinD - Novice - Za naziv snovalca se poteguje 40 inovativnih turističnih idej
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2018

Za naziv snovalca se poteguje 40 inovativnih turističnih idej

Ljubljana, 17. marca (STA) - Na poziv Snovalec, s katerim Slovenska turistična organizacija (STO) pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma, je prispelo 40 idej, so sporočili z organizacije. Med izbrane najboljše ideje, predvidoma tri, bo STO razdelila 15.000 evrov.

Med prijavljenimi projekti so na primer Fakulteta za vinarske vede, V košari potica, v vinu resnica, Ljubezen je v zraku in gre skozi želodec, Čebelarski glamping, Craft Beer turizem, Tris na Temenici ter Flexyteam - prva slovenska aplikacija za povezovanje kadrov in podjetij v gostinsko-turističnem gospodarstvu.

Strokovna komisija bo do konca marca vse prijave pregledala in izbrala najbolj obetavne. Izbrani polfinalisti bodo 6. aprila svoje ideje predstavili še v živo. Pri izboru bo pomembno tudi, da bo ideje mogoče uresničiti in jih na trgu ponuditi do oktobra letos.

Lani so svoje turistične ideje in projekte uspešno uresničili vsi štirje izbrani snovalci. Zmagovalni projekti so sicer bili aktivni turizem za gibalno ovirane osebe (Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin Ars Viva), kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom (podjetje ABC rent a car in turizem v sodelovanju z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled), plezalne počitnice na Kraškem robu (Jurij Ravnik) ter zgodba o zmaju in pehtranu (Sončna trgovina, Aleš Pevc).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar