FinD - Novice - Slovenjgraška občina prodaja zemljišča za gradnjo hiš in blokov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2018

Slovenjgraška občina prodaja zemljišča za gradnjo hiš in blokov

Slovenj Gradec, 17. marca (STA) - Mestna občina Slovenj Gradec je za četrtek napovedala več ločenih dražb zemljišč na območju Ozar. Občina prodaja zemljišča, na katerih predvideva gradnjo stanovanjskih blokov in več vrstnih in individualnih hiš. Cene se gibljejo od 34 evrov za kvadratni meter zemljišč za vrstne hiše do 60 evrov za kvadratni meter zemljišča za blok.

Za gradnjo stanovanjskih blokov občina prodaja zemljišča v skupni velikosti dobrih 8200 kvadratnih metrov. Parcele, kjer je predvidena gradnja osmih vrstnih hiš, pa so velike od 382 do 468 kvadratnih metrov.

Štiri parcele za individualno stanovanjsko gradnjo so velike od 701 do 1127 kvadratih metrov. Za poslovno dejavnost pa je namenjeno 1734 kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki ga občina prodaja po 40 evrov za kvadratni meter, je razvidno iz objavljenih dražb.

Mestna občina Slovenj Gradec sicer letos tudi sama načrtuje začetek gradnje bloka s 54 neprofitnimi stanovanji na območju, imenovanem Polje. Občina bo gradnjo bloka, ocenjenega na 3,8 milijona evrov, zgradila s pomočjo sredstev iz mehanizma celostne teritorialne naložbe. Predlog investicijskega projekta za gradnjo bloka imajo mestni svetniki na dnevnem redu sredine seje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar